3 april 2016
15:15

Referat: Heleneholms SK - AIF Barrikaden

Startelva (4-3-3): Daniel – Marcus, Albin, Alfons, Frans – Patrik, Viktor, Alex (f.d. Lilla Torg) – Josef, Olle, Shakeb

Avbytare var Max och Jamal som båda kom in efter en knapp halvtimme och spelade resten av matchen, Max som mittfältare och Jamal som högeranfallare.

De första 10 minuterna såg det ut att bli en skrattmatch för oss eftersom Heleneholm (i forts. kallat HSK) bara några få gånger var mer än några få meter in på vår planhalva och inte hade ett enda vettigt anfall. Vi hann också med en dubbelchans i 6:e min när en av Patriks tre ytterst välslagna hörnor under matchen nådde Alfons vars skott räddades på mållinjen medan returen till en av våra anfallare ur mycket bra läge tyvärr gick över.

Som så ofta visade sig den första prognos vi på sidlinjen gjort snabbt behöva ändras. Efter den inledande 10-minutersperioden var det Heleneholms tur att ta över totalt och vi att bara ha ett och annat ströanfall. Så var det i cirka en kvart. Dock skapade HSK inte någon målchans av kaliber. Närmast ett mål var väl när de fick till ett distansskott som Daniel fick sträcka sig ganska ordentligt på för att tippa till hörna.

Resten av halvleken var jämn och händelsefattig om man bortser från det märkliga beteendet hos en av deras avbytare som kom in i 30:e min, drog på sig ett gult kort i 31:a och boxade Patrik i magen i 34:e och därmed blev utvisad. Som en oskriven regel lyder vid träningsmatcher fick dock HSK sätta in en ersättare och fortsätta med fullt lag.

Andra halvlek var bara knappt 3 min gammal när vi tog ledningen genom ett mycket vackert hårt långskott av Josef över den en bit ut stående målvakten och in i bortre krysset. Dock lär Josef ha tagit med sig bollen med handen/armen precis innan han sköt även om det inte gick att se ur referentens synvinkel. Väldigt snyggt var målet likafullt.

I den 55:e min var det dags för nästa HSK-utvisning sedan en kille fått sin andra varning. Vid det här laget hade det bildats ett slags negativ spiral där det kändes som att vissa HSK-spelares myckna gnäll gjorde att domaren tröttnade lite på detta och blev tämligen ”frikostig” med det gula kortet vilket gjorde HSK-spelarna än mer gnälliga o.s.v. Domaren sa i samband med denna andra utvisning till HSKs ledare att de den här gången inte fick sätta in någon ersättare för den utvisade. Om HSK-ledarna inte förstod detta får vi låta vara osagt men man fortsatte i alla fall med fullt lag på plan några minuter innan domaren märkte det och korrigerade det.

Efter denna andra utvisning höjdes faktiskt moralen på ett imponerande sätt hos HSK-laget. Nu var det slut med gnället och kamp för att försöka kvittera trots det reducerade manskapet. Dock hände det ganska lite framåt, vilket också gällde för oss, fram till ganska exakt kvarten kvar då först en av våra spelare på det mest horribla sätt missade målet när han istället för att efter ett inlägg från höger bara sätta foten till bollen för att slå in den i tomt mål drog på för kung och fosterland vilket resulterade i att bollen gick någon meter utanför målet. Direkt därefter gick istället HSK upp och kvitterade.

Vår dominans i andra halvlek som redan tidigare var tämligen kompakt blev efter kvitteringen än större och i motsats till tidigare skapade vi nu också ett antal klara målchanser. Närmast ett segermål var vi i den 81:a min då Albin nickade en hörna från Patrik klockrent i ribban och i den 88:e min då Shakeb på ett inlägg på en ”sidbicycleta” fick på ett skott som gick bara någon cm över ribban.

Statistik: Hörnor (våra siffror först): 3-2 Avslut på mål: 4-2 Avslut utanför: 12-2